aktualne
DomůZahradaPrasata mohou snít

Prasata mohou snít

-

Možná vás zajímá, jestli se zvířatům, konkrétně prasatům, také zdají sny, když usínají? Prasata mají sny, stejně jako my lidé.

Ve fázi REM prožívají prasata sny stejně jako lidé, protože se jedná o stav hlubokého spánku. Ve srovnání s lidmi, kteří během fáze REM zažívají snění po 25 % času, prasata sní pouze 10 % času.

Pokud si tedy všimnete, že prase spí, je to jen malá část jeho spánku, kdy se mu zdá o různých věcech. Některá z těchto prasat také prozrazují známky toho, že sní, jako je kroucení nosem, šoupání nohama a stříhání ušima.

Spánek však není to jediné, co se v každodenním životě prasat děje. Prasata jsou jedněmi z nejinteligentnějších zvířat na planetě a kdykoli nespí, přemýšlejí a dělají i spoustu dalších věcí, které jsou také docela zajímavé.

Zajímají Vás také zvířata nebo umění či móda? Pak Vás zveme na náš blog, kde o těchto věcech píšeme zajímavé články. Ale také i o jiných zajímavých tématech mezi nebem a zemí.

Například špercích, drahých kamenech, přírodě, slavných lidech, či o různých jevech co ovlivňují člověka v jeho životě.

Mrkněte se na naše články, kde se například dočtete zajímavosti o tom, jak rychle se pohybuje či jak dlouho žije lenochod nebo jaké zvíře je vlastně spjato se znamením kozoroh a pak také zda je každý štír jedovatý či nikoliv a jací jsou lidé v tomto znamení.

Must Read

- Reklama -PR článek